top of page

ICOLDin kongressi ja vuosikokous 2022


ICOLD juontaa juurensa Ranskasta, joten oli oivallista tilaisuuden järjestäminen Ranskassa sen jälkeen, kun kaikki tapahtumat olivat olleet kahden vuoden ajan (koronan takia) lähinnä internetin välityksellä. Jälleennäkeminen oli merkittävänä teemana tilaisuudessa.

Toukokuun lopun Marseilleessa keli oli hyvin kuuma, mutta kokoustilat oli kohtuullisen hyvin ilmastoidut. Seminaarikeskus tarjosi erikokoisia ja erilaisia tiloja järjestelyihin.


Tilaisuuden yhteydessä järjestetyssä symposiumissa oli aiheina

*Alueelliset näkökulmat sekä monikäytön näkökulmat

*Hallinto ja rahoitus

*Innovatiiviset ratkaisut

*Monikäyttöisten altaiden operointi.

Hallinto ja rahoitus teemassa oli toisena puheenjohtajana Juha Laasonen.


Kongressin kysymyksinä olivat (vapaasti suomennettuina)

*Betonipatojen innovaatiot ja toiminta

*Häiriötilanteet ja onnettomuudet

*Tarkkailu, instrumentointi, monitorointi sekä tiedon käsittely padoilla

*Padot ja ilmastonmuutos.


Vuosikokouksessa ICOLDin uudeksi presidentiksi valittiin ranskalainen Michel Lino. Varapresidenteiksi valittiin etelä-afrikkalainen Quentin Shaw, brasilialainen Joaquim Pimenta de Avila ja sveitsiläinen Laurent Mouvet sekä yhdysvaltalainen Dean B Durkee, joka voitti äänestyksessä indonesialaisen Basuki Hadimuljon.


ICOLDin Euroopan klubin kokouksessa esiteltiin Sveitsissä syyskuussa 2023 järjestettävä Euroopan klubin symposium. Euroopan klubin presidentinvirka on edelleen auki. Ehdotuksia otetaan vastaan syyskuuhun 2022 asti. Ehdotettiin kahta uutta työryhmää: toista tutkimaan sedimenttejä ja toista arvioimaan tulva- ja vesienhoitodirektiivin vaikutuksista patoihin. Näistä päätetään ensi vuonna.


Osa tilaisuuden materiaalista, kuten symposiumin esitykset (pdf:t) löytyvät verkosta Ranskan ICOLDin verkkosivuilta Marseille_general (barrages-cfbr.eu).



Ensi vuonna tilaisuus järjestetäänkin Ruotsissa icold-cigb2023 – 91st ICOLD-CIGB Annual Meeting in 2023.


24 katselukertaa
bottom of page